SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Internet Security, heb ik het nodig?

170515_Internet_Security_thumb Naast antivirussoftware kunt u op de Windows-computer ook een compleet Internet Security-pakket installeren. Is dat noodzakelijk?

Een Internet Security-pakket is uitgebreider dan een antivirusprogramma. Naast antivirus biedt een Internet Security-pakket namelijk vaak:

  • bescherming tegen phishing;
  • beveiliging van internetbankieren;
  • wachtwoordbeheer;
  • ouderlijk toezicht.

U kunt denken 'hoe meer bescherming, hoe beter'. Maar voor een Internet Security-pakket moet u vaak de portemonnee trekken, terwijl een goede bescherming vooral bij uzelf begint. Zo hebt u veilig internetbankieren zelf in de hand. Internetbankieren doet u via een beveiligde internetverbinding (te herkennen aan 'https' aan het begin van de URL nadat u in de browser naar de website van de bank bent gegaan en hebt ingelogd. Deze methode is betrouwbaar, ook zonder de extra beveiliging van een Internet Security-pakket.

Phishing
Het is natuurlijk een geruststellende gedachte als uw Internet Security-pakket waarschuwt wanneer u op een phishingwebsite terechtkomt. Maar zelf de signalen van phishing herkennen is het allerbelangrijkst. Want zo'n pakket kan nooit garanderen dat het alle phishing herkent. Ons advies is: installeer een goed antivirusprogramma (dit is de belangrijke basis) en verdiep u in de signalen die wijzen op phishing.

Meer informatie
Lees meer over antivirusprogramma's en phishing in de volgende artikelen en tips:

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.