Menu Zoek

Contactloos betalen steeds populairder

donderdag 20 september 2018

Contactloos betalenMeer dan de helft van de bankpasbetalingen in Nederland verloopt contactloos, zo meldt Mastercard.

Contactloos betalen maakt in Nederland een ongekende groei door, blijkt uit cijfers van Mastercard. Sinds kort is meer dan de helft van alle bankpasbetalingen contactloos. En dat niet alleen: de cijfers laten een stijging zien van 77 procent ten opzichte van vorig jaar. En inmiddels is 90 procent van de bankpassen geschikt voor contactloos betalen.

Europa

Ook buiten Nederland is contactloos betalen populair. Naast Nederland zijn er binnen Europa nog 14 landen waar meer dan de helft van de pasbetalingen contactloos verloopt. Daaronder landen als Denemarken, Kroatië, Griekenland, Hongarije en Polen.

Veiligheid

De technologie wordt omarmt door velen. Maar er zijn ook zorgen over de veiligheid van contactloos betalen. Men is bang dat er gemakkelijk mee gefraudeerd kan worden. Tot op heden is er echter nog geen enkel fraudegeval geregistreerd met betrekking tot nieuwe betaalmethoden zoals contactloos betalen en mobiel bankieren.

Op de site van SeniorWeb vindt u de volgende artikelen die meer informatie en uitleg geven over contactloos betalen:

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.