Menu Zoek

De digitale voorjaarsschoonmaak

De lentemaand maart is traditioneel de periode waarin de voorjaarsschoonmaak start. Al zetten tegenwoordig weinig mensen nog het hele huis op zijn kop. Computers, smartphones en tablets vragen niet alleen in het voorjaar om onderhoud. Ze worden blij wanneer u een doekje over ze heen haalt. Verwijder tijdelijke bestanden, controleer of er nog voldoende opslagruimte is, leeg de prullenbak, gooi oude downloads weg en orden persoonlijke bestanden.

Onderhoud

Wilt u alles over onderhoud weten? Lees onze artikelen

Online presentatie over onderhoud

In onze presentatie over onderhoud op de smartphone bespreken Hans Straatman en Raquel Wanrooij onder meer hoe u:

  • Apps ordent.
  • Ruimte vrijmaakt.
  • Het apparaat schoonmaakt.

Windows basisonderhoud

Het basisonderhoud van een Windows-computer bestaat uit opruimen en ordenen. Een deel van het werk kan Windows zelf doen. SeniorWeb-leden kunnen jaarlijks een Computer-APK aanvragen.

Mac basisonderhoud

iPhone/iPad basisonderhoud

Android basisonderhoud

Schoonmaken

Het wordt vaak over het hoofd gezien maar het is zeker niet overbodig om uw apparaat ook schoon te poetsen. Hoe doe je dat verantwoord?

Apparaat uitzetten

Zet het apparaat af en toe echt uit. Of start opnieuw op. Zodat het apparaat informatie in het tijdelijk geheugen wist en weer leeg begint.

Updaten

Alle besturingssystemen trekken aan de bel wanneer er belangijke updates zijn. Installeer ze, zodat uw apparaten goed blijven werken.

Hoe helpt SeniorWeb u met uw onderhoud?

Tips & uitleg

In onze tips en artikelen vindt u stap-voor-stapuitleg over onderhoud voor Windows, Mac, iPhone/iPad en Android-toestellen.

voor leden

PCHulp

SeniorWeb-vrijwilligers helpen u op weg bij problemen met de computer, Mac, telefoon of tablet. U ontvangt hulp via internet, per telefoon of zelfs aan huis.

SeniorWeb Leslocaties

Op 470 locaties in Nederland kunt u terecht voor een inloopspreekuur, cursus of workshop over diverse digitale onderwerpen, waaronder onderhoud. Vind een locatie bij u in de buurt.

Ontdek de voordelen van SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 151.000 leden, 500 cursuslocaties en 2.800 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. SeniorWeb-leden profiteren van:

  • Ongelimiteerd vragen stellen via de pc, telefoon of aan huis
  • 4 x per jaar exclusieve artikelen via computertijdschrift Enter
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Cursussen over populaire onderwerpen (online en klassikaal)
  • Voordelige computerboeken en accessoires
  • Deskundige controle van verdachte mails

Word nu lid en betaal tot eind 2024 maar € 19,-. Ook ontvangt u het SeniorWeb Vakantieboek cadeau! Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Meld u aan voor de gratis SeniorWeb Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van het digitale nieuws en de laatste tips? Meld u aan voor de wekelijkse SeniorWeb Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is gratis voor zowel leden als niet-leden.

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.