Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Back-up maken

Stel de waardevolle bestanden op uw computer, tablet en smartphone regelmatig veilig met een back-up! Zo voorkomt u ellende als uw computer een keer crasht of als uw tablet of smartphone vastloopt of gestolen wordt. Voor het maken van een back-up hebt u online (clouddiensten) en offline (harde schijven) mogelijkheden. SeniorWeb legt u uit wat een back-up is en welke mogelijkheden u hebt om een goede back-up te maken.

Hulp nodig bij het maken van een back-up?

Als lid kunt u altijd een beroep doen op onze PCHulp. Nog geen lid? Bekijk onze actuele actie. Direct lid worden

Hoe SeniorWeb u helpt met het maken van een back-up

Wat is een back-up?

Een back-up is eigenlijk niet meer dan een reservekopie van uw bestanden. Welke mogelijkheden u hebt voor het maken van een back-up bespreken we in dit artikel.

voor leden

PCHulp

SeniorWeb-vrijwilligers kunnen u op weg helpen bij het maken van een back-up. U stelt een vraag via internet, per telefoon of zelfs aan huis.

voor leden

Computerboeken

In de boeken Back-ups maken en Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden wordt stap voor stap beschreven hoe u op verschillende apparaten een back-up maakt.

Stel uw vraag tijdens een inloopspreekuur

Op 410 locaties in Nederland kunt u terecht bij een SeniorWeb Leslocatie. Naast lessen en workshops bieden veel leslocaties ook inloopspreekuren waar u uw computervragen kunt voorleggen. Voor iedereen toegankelijk.

Computer-APK

Is uw computer toe aan een opschoonbeurt of is deze erg langzaam? Vraag dan als SeniorWeb-lid een computer-APK aan. Een SeniorWeb-vrijwilliger komt dan bij u thuis en helpt u met het updaten en opschonen van uw computer en doet ook gelijk een veiligheidscheck.

Online cursussen bij SeniorWeb

SeniorWeb-leden volgen onbeperkt online cursussen over bijvoorbeeld het gebruik van de verschillende clouddiensten, WhatsApp en Windows 10.


Het SeniorWeb YouTube-kanaal

Op ons YouTube-kanaal vindt u een groot aantal video’s. In deze video's wordt stap voor stap uitgelegd hoe u bepaalde handelingen kunt uitvoeren op uw computer, tablet of smartphone.

Ontdek de voordelen van SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 425 cursuslocaties en 3.000 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. SeniorWeb-leden profiteren van:

  • Ongelimiteerd vragen stellen via de pc, telefoon of aan huis
  • 4 x per jaar exclusieve artikelen via computertijdschrift Enter
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Cursussen over populaire onderwerpen (online en klassikaal)
  • Voordelige computerboeken en accessoires
  • Deskundige controle van verdachte mails

Word nu tot eind 2021 gratis lid en betaal in 2022 slechts € 35-. Bovendien ontvangt u een computerboek cadeau! Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Meer over het SeniorWeb-lidmaatschap

Meld u aan voor de gratis SeniorWeb Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van het digitale nieuws en de laatste tips? Meld u aan voor de wekelijkse SeniorWeb Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is gratis voor zowel leden als niet-leden.

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.