Menu Zoek

Back-up maken

Stel de waardevolle bestanden op uw computer, tablet en smartphone regelmatig veilig met een back-up! Zo voorkomt u ellende als uw computer een keer crasht of als uw tablet of smartphone vastloopt of gestolen wordt. Voor het maken van een back-up hebt u online (clouddiensten) en offline (harde schijven) mogelijkheden. SeniorWeb legt u uit wat een back-up is en welke mogelijkheden u hebt om een goede back-up te maken.

Hulp nodig met back-uppen?

Als lid kunt u altijd een beroep doen op onze PCHulp. Nog geen lid? Bekijk onze actuele actie. Direct lid worden

De cloud

U kunt ook in de cloud uw bestanden veiligstellen. Wat de cloud precies is, leest u in het artikel Wat is de cloud? Wilt u meer leren over een van de clouddiensten? SeniorWeb-leden volgen onbeperkt onze online cursussen over de verschillende clouddiensten:

Computer-APK

Is uw computer toe aan een opschoonbeurt of is deze erg langzaam? Vraag dan als SeniorWeb-lid een computer-APK aan. Een SeniorWeb-vrijwilliger komt dan bij u thuis en helpt u met het updaten en opschonen van uw computer en doet ook gelijk een veiligheidscheck.

Hoe SeniorWeb u kan helpen

Tips en uitleg

Wilt u meer weten over het back-uppen en onderhouden van uw computer? Lees onze stap-voor-stapuitleg en ga aan de slag.

voor leden

PCHulp

SeniorWeb-vrijwilligers kunnen u op weg helpen bij het maken van een back-up. U stelt een vraag via internet, per telefoon of zelfs aan huis.

Computerles in de buurt

Op 470 locaties in Nederland kunt u terecht bij een SeniorWeb Leslocatie. Naast lessen en workshops bieden veel leslocaties ook inloopspreekuren waar u uw computervragen kunt voorleggen.

Ontdek de voordelen van SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 470 cursuslocaties en 2.800 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. SeniorWeb-leden profiteren van:

  • Ongelimiteerd vragen stellen via de pc, telefoon of aan huis
  • 4 x per jaar exclusieve artikelen via computertijdschrift Enter
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Cursussen over populaire onderwerpen (online en klassikaal)
  • Voordelige computerboeken en accessoires
  • Deskundige controle van verdachte mails

Word nu gratis lid tot eind 2023 en betaal in 2024 maar € 38,-. Ook ontvangt u een computerboek cadeau! Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Meer over het SeniorWeb-lidmaatschap

Meld u aan voor de gratis SeniorWeb Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van het digitale nieuws en de laatste tips? Meld u aan voor de wekelijkse SeniorWeb Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is gratis voor zowel leden als niet-leden.

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.