Menu Zoek

Altijd online, ook op vakantie

Weet u nog, het spelletje van vroeger, 'ik ga op reis en neem mee...'? Wat zouden we tegenwoordig antwoorden? Een smartphone. Een tablet. Een powerbank. Een e-reader. Wie tegenwoordig eropuit gaat neemt zijn apparaten mee. SeniorWeb laat u zien op welke manieren de digitale wereld van pas komt in vakantietijd. Of u nu naar het buitenland afreist of een dagje uit in eigen land plant.

Veilig internetten onderweg

Wij leggen uit waar u op moet letten! Lees het artikel

Vakantie-webinar

Op vakantie gaan is een stuk makkelijker geworden dankzij de smartphone. In dit webinar stippen we een aantal handige apps en websites aan die vooraf, tijdens of na de reis van pas komen. Denk aan een vertaal-app, navigatie-app of wandel-app. In dit document leest u alle besproken websites en apps nog eens rustig door.

Voorbereiding

Of u nu vertrekt naar het buitenland of onderweg gaat in eigen land: een goede voorbereiding is het halve werk. En leuk bovendien. Want zeg nou zelf, voorpret hoort bij vakantie of een dagje uit.

Vakantie boeken

Op zoek naar een prettig hotel, een vlieg- of treinreis? Sites zoals Booking, Trainline en Skyscanner maken de zoektocht overzichtelijk en gemakkelijk.

Voor wie liever thuisblijft

Nagenieten

Orden en selecteer uw foto's, maak een mooi album als herinnering en laat uw naasten delen in het plezier dat u onderweg hebt beleefd. SeniorWeb-leden volgen gratis een van onze online cursussen over fotobeheer en -bewerking:

Online op de camping

We zijn steeds vaker online en hebben ook steeds meer digitale apparaten. Maar gaan deze apparaten ook mee op vakantie? Waar worden ze voor gebruikt? En hoe belangrijk is wifi op vakantie? Sjoerd van Oortmerssen vroeg het namens SeniorWeb aan de gasten op Camping Buitengoed de Boomgaard in Bunnik.

Op vakantie en een computerprobleem? SeniorWeb staat voor u klaar!

Computerles in de buurt

SeniorWeb organiseert in maart 2022 in verschillende leslocaties in het land de Vakantie-maand. De activiteiten worden volgens de geldende coronamaatregelen georganiseerd.

voor leden

PCHulp via Internet

Hebt u op vakantie in eigen land of in het buitenland onze hulp nodig met uw laptop of smartphone? Schakel hulp in via PCHulp via Internet!

voor leden

PCHulp per Telefoon

Bent u in Nederland op vakantie en loopt u tegen een laptop-, tablet- of smartphoneprobleem aan? Bel op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 en 13.00 en 16.00 uur met onze vrijwilligers!

Ontdek de voordelen van SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 151.000 leden, 500 cursuslocaties en 2.800 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. SeniorWeb-leden profiteren van:

  • Ongelimiteerd vragen stellen via de pc, telefoon of aan huis
  • 4 x per jaar exclusieve artikelen via computertijdschrift Enter
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Cursussen over populaire onderwerpen (online en klassikaal)
  • Voordelige computerboeken en accessoires
  • Deskundige controle van verdachte mails

Word nu lid en betaal tot eind 2024 maar € 19,-. Ook ontvangt u het SeniorWeb Vakantieboek cadeau! Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Meer over het lidmaatschap

Meld u aan voor de gratis SeniorWeb Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van het digitale nieuws en de laatste tips? Meld u aan voor de wekelijkse SeniorWeb Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is gratis voor zowel leden als niet-leden.

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.