Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Altijd online, ook op vakantie

Weet u nog, het spelletje van vroeger, 'ik ga op reis en neem mee...'? Wat zouden we tegenwoordig antwoorden? Een smartphone. Een tablet. Een powerbank. Een e-reader. Wie tegenwoordig eropuit gaat neemt zijn apparaten mee. SeniorWeb laat u zien op welke manieren de digitale wereld van pas komt in vakantietijd. Of u nu naar het buitenland afreist of een dagje uit in eigen land plant.

Veilig internetten onderweg

Wij leggen uit waar u op moet letten! Lees het artikel

Vakantie-webinar

Op vakantie gaan is een stuk makkelijker geworden dankzij de smartphone. In dit webinar stippen we een aantal handige apps en websites aan die vooraf, tijdens of na de reis van pas komen. Denk aan een vertaal-app, navigatie-app of wandel-app. In dit document leest u alle besproken websites en apps nog eens rustig door.

De SeniorWeb Vakantiequiz

Vliegtickets boeken, veilig internetten onderweg, foto's maken… Welke handige online toepassingen kent u om tijdens uw vakantie of dagje uit te gebruiken? Test nu uw kennis met de Vakantiequiz van SeniorWeb! Na uw deelname ontvangt u de Vakantietoptips. In de toptips vindt u digitale tips voor uw vakantie of uw dagje uit.

Voorbereiding

Of u nu vertrekt naar het buitenland of onderweg gaat in eigen land: een goede voorbereiding is het halve werk. En leuk bovendien. Want zeg nou zelf, voorpret hoort bij vakantie of een dagje uit.

Vakantie boeken

Op zoek naar een prettig hotel, een vlieg- of treinreis? Sites zoals Booking, Trainline en Skyscanner maken de zoektocht overzichtelijk en gemakkelijk.

Nagenieten

Orden en selecteer uw foto's, maak een mooi album als herinnering en laat uw naasten delen in het plezier dat u onderweg hebt beleefd. SeniorWeb-leden volgen gratis een van onze online cursussen over fotobeheer en -bewerking:

Online op de camping

We zijn steeds vaker online en hebben ook steeds meer digitale apparaten. Maar gaan deze apparaten ook mee op vakantie? Waar worden ze voor gebruikt? En hoe belangrijk is wifi op vakantie? Sjoerd van Oortmerssen vroeg het namens SeniorWeb aan de gasten op Camping Buitengoed de Boomgaard in Bunnik.

Op vakantie en een computerprobleem? SeniorWeb staat voor u klaar!

Computerles in de buurt

SeniorWeb organiseert in maart 2022 in verschillende leslocaties in het land de Vakantie-maand. De activiteiten worden volgens de geldende coronamaatregelen georganiseerd.

voor leden

PCHulp via Internet

Hebt u op vakantie in eigen land of in het buitenland onze hulp nodig met uw laptop of smartphone? Schakel hulp in via PCHulp via Internet!

voor leden

PCHulp per Telefoon

Bent u in Nederland op vakantie en loopt u tegen een laptop-, tablet- of smartphoneprobleem aan? Bel op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 en 13.00 en 16.00 uur met onze vrijwilligers!

Vakantietoptips

Download nu onze Vakantietoptips met daarin onder andere tips voor:


  • de voorbereiding van uw vakantie of dagje uit;
  • onderweg, zowel in eigen land als voor in het buitenland;
  • het nagenieten, wat doet u bijvoorbeeld met uw foto's?;
  • wanneer u liever thuis blijft.


Vul het formulier hiernaast in en ontvang de Vakantietoptips per mail.

Ja, ik wil de Vakantietoptips ontvangen

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.