Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

De cloud

De cloud... Wat is het en hoe werkt u ermee? Is het veilig en welke diensten kunt u gebruiken? De cloud is eigenlijk iets ongrijpbaars, maar iedereen praat erover en werkt ermee. De letterlijke betekenis van het Engelse woord cloud is 'wolk' en geeft aan dat er via internet wordt gewerkt. SeniorWeb legt u uit stap voor stap uit wat u nodig hebt om aan de slag te gaan met de cloud en wat de vier grootste clouddiensten zijn. Daarnaast geven we ook hulp en advies als u er even niet uitkomt!

Hulp nodig met de cloud?

Als lid kunt u altijd een beroep doen op onze PCHulp. Nog geen lid? Bekijk onze actuele actie. Lid worden

Presentaties over de cloud

In vijf webinars geeft Hans Straatman, werkzaam bij SeniorWeb, uitleg over de cloud en de verschillende clouddiensten. Onder andere de voor- en nadelen van werken in de cloud en de veiligheid en privacy komen aan bod.

Wat is de cloud?

Wat is dat eigenlijk, de cloud? Welke clouddienst is de juiste voor mij? En is het veilig te gebruiken?

Onze online cursussen over de clouddiensten

SeniorWeb-leden kunnen onbeperkt gebruikmaken van de online cursussen over de verschillende clouddiensten:

Hoe SeniorWeb u kan helpen met de cloud!

Tips & uitleg

In onze tips en artikelen vindt u stap-voor-stapuitleg over hoe u start en werkt met de cloud en de verschillende clouddiensten. We bespreken Google Drive, OneDrive, iCloud en Dropbox.

voor leden

PCHulp

SeniorWeb-vrijwilligers kunnen u op weg helpen bij problemen met de cloud. U ontvangt hulp via internet, per telefoon of zelfs aan huis.

SeniorWeb Leslocaties

Op 450 locaties in Nederland kunt u terecht voor een inloopspreekuur, cursus of workshop over diverse digitale onderwerpen, waaronder fotografie en fotobewerking. Vind een locatie bij u in de buurt.

Ontdek de voordelen van SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 450 cursuslocaties en 2.800 vrijwilligers. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. SeniorWeb-leden profiteren van:

  • Ongelimiteerd vragen stellen via de pc, telefoon of aan huis
  • 4 x per jaar exclusieve artikelen via computertijdschrift Enter
  • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
  • Cursussen over populaire onderwerpen (online en klassikaal)
  • Voordelige computerboeken en accessoires
  • Deskundige controle van verdachte mails

Word nu lid en betaal tot eind 2022 slechts € 17,50. Bovendien ontvangt u een computerboek cadeau! Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Meer over het lidmaatschap

Meld u aan voor de gratis SeniorWeb Nieuwsbrief

Blijft u graag op de hoogte van het digitale nieuws en de laatste tips? Meld u aan voor de wekelijkse SeniorWeb Nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is gratis voor zowel leden als niet-leden.

  • Ik wil graag op de hoogte blijven:

Velden met een zijn verplicht.